آیا می دانید ایزوگام سنگین غیر استاندارد بر وزن ساختمان تاثیر گذاشته و این موضوع باعث به خطر افتادن امنیت سازه است؟ موارد زیادی هستند که در تعیین ارزش مادی و کیفی عایق تاثیر گذارند؛ یکی از این موارد وزن و ضخامت ایزوگام است.
هر چقدر ضخامت ایزوگام بیشتر شود، وزن آن هم افزایش می یابد اما چه مقدار ضخامت استاندارد است؟ آیا یک ایزوگام می تواند با وجود ضخامت زیاد سبک وزن باشد؟ برای شناخت یک ایزوگام استاندارد تا آخر این مطلب با ما همراه باشید.
وزن ایزوگام یعنی چه؟
وزن ایزوگام استاندارد در هر طرح و نوعی، باید از 37 کیلوگرم شروع شده و نباید کمتر از این مقدار باشد چرا که ضخامت هر رول ایزوگام بین 3.5 تا 5 میلیمتر و عرض و طول آن 10*1 است؛ بنابراین ضخامت و اندازه ایزوگام بر وزن آن تاثیر گذاشته و سبکی و سنگینی محصول را مشخص می کنند.
وزن مخصوص هر رول ایزوگام چقدر است؟
وزن مخصوص و استاندارد هر رول ایزوگام طبق قوانین جهانی، 41 کیلوگرم ±1 است.
این استاندارد، استاندارد CE اروپا نام دارد که کارشناسان به منظور جلوگیری از حوادث متفرقه و بالا بردن مقاومت ایزوگام، در هر 1 متر مربع 4.1 کیلوگرم را ثبت کرده اند.
وزن هر رول ایزوگام، علاوه بر مواردی که در بالا گفته شد، به جنس عایق رطوبتی هم بستگی دارد؛ به عنوان مثال قطعا وزن ایزوگام طرح دار سنگریزه با وزن ایزوگام دمیده متفاوت است به این دلیل که ایزوگام سنگریزه از سنگریزه های طبیعی مثل شن و ماسه ساخته می شود اما در ساخت عایق دمیده قیر ناخالص به کار رفته تا برای آب بندی سطوح قوس شکلی استفاده گردد. در کنار اعلام وزن دقیق محصول، کارشناسان معتبر این نکته را متذکر می شوند که گاهی ممکن است مثلا 200 گرم وزن ایزوگام کمتر یا بیشتر باشد که البته این موضوع تاثیری بر کیفیت ایزوگام ندارد.
عوامل تاثیر گذار بر وزن ایزوگام
- جنس و نوع ایزوگام
- ضخامت
- سایز ایزوگام
- کیفیت مواد اولیه
انواع وزن ایزوگام
انواع وزن ایزوگام از 37 کیلوگرم شده و ممکن است به 50 کیلوگرم هم برسد؛ تا اینجا متوجه شدیم که چگونه کیفیت مواد اولیه، سایز و ضخامت مد نظر کارشناس بر وزن ایزوگام تاثیر می گذارند. در اینجا وزن دقیق تعدادی از ایزوگام های باکیفیت تولید شده در کارخانه های معتبر کشور را به اطلاع شما می رسانیم تا با ویژگی محصول آشنا بوده و یک خرید مطمئن داشته باشید:
ایزوگام بردین دلیجان با وزن 42 کیلوگرم
ایزوگام طوفان شرق با وزن 37-40 کیلوگرم
ایزوگام طرح دار با وزن 40-42
وزن ایزوگام استاندارد
وزن ایزوگام استاندارد به شاخص های کیفی مربوط می شود که کارشناسان برای هر نوع ایزوگامی مشخص می کنند. این ارقام به جنس و کیفیت مواد اولیه بستگی دارند که در ادامه با معرفی برخی از مهم ترین ایزوگام های موجود در بازار، به تفاوت وزن عایق ها بیشتر پی می بریم:
وزن ایزوگام مرغوب فویل دار
در تولید ایزوگام مرغوب فویل دار از قیر60/70، تیشو نخ دار، پشم شیشه و پلی استر با کیفیت استفاده می شود و روکش آن آلومینیوم است؛ اگرچه ایزوگام درجه یک ساده هم باید اینگونه ساخته شود اما در مقایسه با ایزوگام فویل دار ضخامت کمتری دارد پس وزن آن هم کمتر است.
معمولا ایزوگام ساده دارای 3.5 میلیمتر ضخامت و ایزوگام فویل دار 4 میلیمتر ضخامت دارد که در نتیجه این اتفاق، وزن ایزوگام ساده و فویل دار از 37 تا 42 کیلوگرم متغیر است.
وزن ایزوگام سوپر صادراتی هیرمان
ایزوگام سوپر صادراتی هیرمان یک ایزوگام درجه یک و دارای بالاترین شخاص های کیفی است؛ همچنین یک عایق سفارشی بوده و در وزن 50 کیلوگرم تولید می شود.
به همین دلیل برای خرید این محصول در صورت موجود نبودن در انبار باید سفارش ساخت آن را به کارخانه بدهید.
ایزوگام هگمتانه زرد (طلایی)
ایزوگام هگمتانه زرد سوپر صادراتی بوده و معمولا در دو نوع ساده و فویل دار، در وزن های بین 37 تا 40 کیلوگرم تولید می گردد.
وزن ایزوگام طرح دار
معمولا وزن ایزوگام های رنگی یا طرح دار از 40 کیلوگرم شروع می شود زیرا این عایق ها باعث بالا رفتن مقاومت و زیباتر دیده شدن ساختمان هستند؛ پس باید از ضخامت مناسبی برخوردار باشند.
وزن ایزوگام سه لایه
به طور کلی از نظر لایه، ایزوگام به دو نوع یک لایه و دو لایه تقسیم می شود و بقیه ایزوگام ها که لایه های بیشتری دارند، ممکن است به دلیل وزن بالای خود، غیر استاندارد محسوب شوند؛ به این ترتیب به منظور از بین بردن هرگونه ابهام درمورد این عایق ها، تولید آنها به صورت محدود و سفارشی است و فقط برای ضد آب کردن سازه های خاصی از این نوع ایزوگام ها استفاده می کنند.
همچنین ایزوگام های سه یا پنج لایه اگر مدت زیادی در انبار بمانند و تاریخ مصرفشان بگذرد، امکان خراب شدنشان وجود دارد و طبیعتا خسارتی که به بار می آورند بیشتر از ضرری است که یک ایزوگام تک لایه آسیب دیده به همراه دارد.
همچنین بخوانید: وزن ایزوگام تابع چیست؟ جامعترین اطلاعات 2024
ایزوگام سبک
ایزوگامی که کمتر از 37 کیلوگرم وزن داشته باشد، یک ایزوگام غیر استاندارد است و شاید از قیمت پایینی برخوردار باشد اما طول عمر آن بسیار پایین بوده و بخاطر عدم حفاظت از بتن، ایمنی ساختمان را کاهش می دهد.
حتی ایزوگام دمیده هم که باید از انعطاف زیادی برخوردار باشد، دارای ویژگی های مشخصی است و معمولا بیشتر از 2 سال دوام نمی آورد.
لایه های تشکیل دهنده ایزوگام
لایه های تشکیل دهنده ایزوگام که بر وزن آن تاثیر گذارند عبارتند از:
لایه اول: پلی اتیلن که در دو مدل ساده و فویل دار تولید می شود.
لایه دوم: الیاف شیشه یا تیشو
لایه سوم: پلی استر
لایه چهارم: مواد افزودنی مثل قیر و پلیمر
لایه پنجم: پلی اتیلن
این پنج لایه روی هم قرار می گیرند و در کوره های مخصوص، با هم ترکیب شده و ایزوگام را به وجود می آورند؛ به این ترتیب ایزوگام باکیفیت ساخته شده و پس از نصب اصولی، به مدت 10 سال برای مشتری دوام می آورد چرا که به دلیل وزن و ضخامت مناسب خود، هرگونه میزان فشار و دمایی را تحمل کرده و تغییر شکل نمی دهد.