ADD ANYTHING HERE OR JUST REMOVE IT…

zirbena-modir

کابینت آشپزخانه؛ صفر تا صد آشنایی و طراحی

فهرست مطالب

کابینت آشپزخانه؛ اصلی ترین نکته در زیبایی و جذابیت آشپزخانه. ممکن است بارها خانه هایی را دیده باشید که از نظر زیبایی نقایصی داشته باشند. اما وقتی به فضای آشپزخانه دقت می کنید، طراحی و متریال های بکاررفته در آن شما را مجذوب می کند. این جذابیت در حدی است که در بعضی موارد می توان آشپزخانه را جز جدایی از خانه دانست. جالب است بدانید که جز اصلی که زیبایی آشپزخانه را تحت تاثیر قرار می دهد، طراحی و جنس کابینت بکاررفته در آن است. در ادامه این محتوا به بررسی جنس و انواع طراحی کابینت آشپزخانه می پردازیم. علاوه بر این، به صورت اختصاصی به بررسی نقش کابینت در زیبایی آشپزخانه های ایرانی خواهیم پرداخت.

انقلابی در زیبایی آشپزخانه با کابینت جذاب

در زمان های قدیم انتخاب کابینت برای آشپزخانه ها بسیار محدود بود. شایع ترین متریالی که برای ساخت کابینت آشپزخانه بکار می رفت شامل چوب طبیعی و فلزاتی نظیر آلومینیوم بود. با پیشرفت علم و صنعت و روی کار آمدن شرکت های معتبر نظیر آمریکن وودکارک و کانیون کریک، نتنها متریال های جدید در ساختار کابینت آشپزخانه ها استفاده می شد، بلکه نحوه و شکل طراحی و ساختار کابینت ها وارد فاز جدید و مدرنی شد. تنوع متریال و طراحی ها به حدی افزایش یافته است، که برای هرگونه سلیقه با هر رنگ و لعابی، کابینت برای آشپزخانه وجود دارد.
باتوجه به این تنوع بوجود آمده در سال های اخیر، نقش کابینت ها در زیبایی و جذاب شدن آشپزخانه بسیار بیشتر شده است. این جذابیت زمانی بیشتر می شود که به زمانی که افراد در آشپزخانه می گذارند، بیشتر توجه کنیم. به دلیل اینکه بسیاری از افراد بخصوص خانم های خانه دار، حدود یک سوم زمان بیداری خود را در آشپزخانه ها می گذارنند، بسیار حائز اهمیت است که طراحی محیط آشپزخانه برایشان خسته کننده نباشد و از کار در آشپزخانه لذت ببرند. علی رغم پیشرفت هایی که در زمینه طراحی و تولید کابینت آشپزخانه داشتیم، همچنان انتخاب یک طرح و جنس مشخص با توجه به تنوع بالای متریال های کابینت آشپزخانه، سخت خواهد بود. در ادامه این مطلب نتنها شما را با انواع متریال کابینت آشپزخانه آشنا می کنیم، همچنین طراحی های متنوع کابینت در آشپزخانه را برای شما شرح می دهیم.

همچنین بخوانید: کابینت ممبران زیبایی کلاسیک با قیمتی مناسب

2

انواع متریال کابینت آشپزخانه؛ از چوب تا شیشه

در زمان گذشته معمولا طراحی خانه با جنس کابینت آشپزخانه نسبت خاصی نداشت. اما رفته رفته طراحی ها به سبکی پیش رفت که نیاز بود هارمونی بین محیط آشپزخانه بخصوص کابینت ها، با محیط خانه وجود داشته باشد. از طرفی متریال های موجود در زمان قدیم، قابلیت انعطاف پذیری و مطابقت با طراحی های جدید را نداشتند. به همین دلیل شرکت های تولیدکننده کابینت آشپزخانه مجبور به استفاده از متریال های جدیدی شدند. متریالی که علاوه بر کیفیت، طراحی خاصی به محیط آشپزخانه و همچنین خانه داد. در ادامه همراه ما باشید تا به صورت جز به جز به بررسی انواع متریال بکاررفته در طراحی کابینت در آشپزخانه بپردازیم.

MDF

اگر به تنوع انواع کابینت آشپزخانه نگاه کنید هیچ جنسی به اندازه ورقه های ام دی اف در بازار، متنوع نیست. علاوه بر این، به دلیل فضاسازی که کابینت MDF در فضای آشپزخانه ایجاد می کند، یکی از جذاب ترین کابینت هایی هستند که مورد پذیرش افراد قرار می گرفتند. پیدایش کابینت ام دی اف آشپزخانه گام بلندی برای پیشرفت و مدرنیزه کردن فضای آشپزخانه و دور کردن آن از فضا و طراحی قدیمی آشپزخانه بوده است. در ادامه همراه ما باشید تا به بررسی نحوه تولید و انواع رنگ و طراحی کابینت MDF آشپزخانه بپردازیم.

3

ورقه کابینت MDF چگونه ساخته می شود؟

در اولین مرحله باید خرده های چوب طبیعی را با دستگاه مخصوص یک اندازه کنید. در این مرحله این خرده ها که از درخت بدست آمده اند یک اندازه و خرد می شوند و سپس تا جای ممکن به اندازه های مساوی تبدیل می شوند. خرده چوب های حاصل شده را با حرارت به مایعی خمیری شکل تبدیل می کنند. سپس در همین مرحله با استفاده از رزین و چسب، ورقه های حاصله را در قطر موردنظر با حرارت و فشار، تولید می کنند. پس از خشک شدن محصول بدست آمده، در اندازه های موردنظر برش داده می شود و درنهایت ورقه کابینت MDF موردنظر آمده خواهد بود. البته این ورقه ها نیاز به روکش دارند که می توان از روکش های مختلفی نظیر پی وی سی (PVC)، لمینت یا اچ پی ال (HPL) استفاده کرد.

چرا کابینت MDF از محبوبیت بالایی برخوردار است؟

ریشه کابینت MDF از ضایعات چوبی گرفته شده است. MDF مخفف کلمه Medium Density Fiberboard است که به معنای تختف فیبر با چیگالی متوسط می باشد. اگرچه در بسیاری از موارد این تخته نسبت به آب نفوذپذیر هستند و ممکن است آسیب ببینند، اما با استفاده از روکش مناسب و دوری از نفوذ آب، این کابینت آشپزخانه تا مدت ها با همان کیفیت اولیه ماندگاری خواهد داشت. از طرفی به دلیل تنوعی که این دسته از کابینت آشپزخانه در رنگ، طراحی و کاربرد در دیزاین های مختلف دارد، محبوبیت آن را چندین برابر کرده است. اگر بطور دقیق به جنس کابینت های جدید دقت کنید، 90 درصد آنها از MDF ساخته شده اند؛ با این تفاوت که روکش بکاررفته در آنها باعث تفاوت آنها می شود.

4

روکش کابینت MDF آشپزخانه

بسیاری از افراد ممکن است ام دی اف را با نئوپان اشتباه بگیرند. فرق اصلی این دو نوع ورق، در اندازه تکه های چوب بکاررفته در آن است. معمولا ورقه های نئوپان نسبت به MDF از تکه های بزرگتر چوب برخوردار است. اما ازنظر مقاومت قابل مقایسه با ورقه های MDF نیست. اما این مقاومت ورقه های MDF به تنهایی کافی نیست. با استفاده از روکش هایی نظیر های گلاس، وکیوم، پی وی سی (PVC) و لمینت، مقاومت این ورقه ها چندین برابر می شود. علاوه بر این مقاومت طرح خاصی که هر کدام از این روکش ها دارند باعث جذابیت منحصربفرد آنها می شود. در ادامه به صورت جداگانه به بررسی این روکش ها و ویژگی های آنها می پردازیم.

روکش لمینت

اولین و محبوب ترین ورقه های MDF کابینت آشپزخانه، با روکش لمینت است. برش خوری آسان در کنار مقاومت بالا، گوشه ای از مزیت های روکش لمینت است. ممکن است در بازار با اسم ورقه MDF خام مواجه شوید. جالب است بدانید که منظور از ورقه ام دی اف خام همان ورقه های MDF با روکش لمینت است. جذابیت این روکش ها در سادگی و تنوع رنگ است. جذابیت کابینت MDF لمینت به حدی بوده که علاوه بر کابینت آشپزخانه، در ساخت سرویس خواب، کمد دیواری، میز ناهارخوری و مبلمان نیز از آن استفاده می شود.

تنها نکته ای که باید در هنگام استفاده از این نوع کابینت مدنظر داشته باشید، این است که آن را از رطوبت دور نگه دارید. اگرچه تنوع رنگی لمینت بسیار بالاست، اما مقاومت آن در برابر نفوذ آب بسیار پایین است. نفوذ آب به زیر روکش لمینت می تواند باعث باد کردن و متورم شدن قسمت هایی از کابینت MDF آشپزخانه شود. همین موضوع می تواند در مدت کوتاهی کیفیت کابینت را کاهش دهد. اما مقاومت روکش لمینت در برابر خط و خش بالاست و نسبت به اجسام داغ نسبتا مقاوم است.

روکش ملامینه

اگر به دنبال روکشی هستید که نسبت به روکش لمینت طرح های متنوع تری داشته باشد، روکش ملامینه برای شما مناسب خواهد بود. البته از این روکش معمولا روی ورقه های نئوپان استفاده می شود. به همین دلیل قبل از خرید ورقه کابینت آشپزخانه، نسبت به جنس آن اطمینان کافی پیدا کنید. علی رغم تنوع رنگ و طرحی که این روکش دارد، نسبت به دیگر روکش های کابینت MDF، از قدرت و مقاومت کمتری در برابر رطوبت برخوردار است. اما از نظر قیمت بسیار مقرون بصرفه است.

6

روکش پلی گلاس

یک نوع دیگری از کابینت های MDF آشپزخانه با نام کابینت هایگلاس شناخته می شود. اگرچه بسیاری از افراد کابینت MDF و هایگلاس کابینت را به اشتباه از هم جدا می دانند، اما تنها روکش بکاررفته باعث ایجاد تفاوت در این دو نوع کابینت می شود. به کابینت MDF که روی آن از روکش پلی گلاس استفاده شود، کابینت هایگلاس آشپزخانه گفته می شود. یکی از انواع کابینت هایی که بعد از پیدایش ظاهر آشپزخانه ها را مدرن کرد، کابینت هایگلاس بود. این روکش با ظاهر براق و شیکی که دارد ظاهری خاص به آشپزخانه می دهد.
در مقایسه با دو روکش قبلی، پلی گلاس از طراحی و رنگ بندی متنوع تری برخوردار است. کیفیت و مقاومت روکش های پلی گلاس در برابر نفوذ آب بالاست. همین موضوع باعث شده است تا دوام و بقای آن در آشپزخانه بسیار بالا باشد. درنظر داشته باشید که برای حفظ ظاهر براق این روکش، بهتر است که به صورت مرتب آن را تمیز کنید. توصیه می کنیم که در صورتی که آشپزخانه شما فضای کوچکی دارد، از این کابینت استفاده کنید؛ زیرا علاوه بر جذابیت در طراحی، ظاهری خاص به آشپزخانه شما می دهد.

7

روکش با نمای چوب طبیعی

وقتی حرف از کابینت، میز و کمد به میان می آید، بسیاری از افراد به فکر چوب طبیعی می افتند. اگرچه منبع اکثر کابینت آشپزخانه از چوب طبیعی و یا خورده های ریز شده آن است، اما معمولا طرح چوب حس خاصی به افراد می دهد. به همین دلیل روکش چوب از محبوبیت بسزایی برخوردار است. حسی که روکش چوب با رگه های تیره به افراد می دهد، حس شادابی و زندگی دوباره است. به دلیل محبوبیت این نمای روکش، بسیاری از شرکت های تولید کابینت آشپزخانه، با استفاده از آن حس و حالی تازه به افراد می دهند. رنگ بندی خاصی نظیر رنگ بلوطی، قهوه تیره، روشن و سوخته جذابیت کابینت آشپزخانه را برای شما چندین برابر می کند.
البته این رنگ بندی ها تنها گوشه ای از تنوع رنگی روکش چوب طبیعی است. شما می توانید با توجه به سلیقه و دیزاین خانه خود رنگ روکش چوب کابینت آشپزخانه را تعیین کنید. از نظر دوام و مقاومت این روکش در برابر رطوبت و خش، می توانیم اطمینان لازم را به شما بدهیم. البته این نوع روکش در دو طرح برجسته و ساده تولید و عرضه می شود. بین این دو طرح، نوع برجسته در مقایسه با ساده از مقاومت و دوام بالاتری برخوردار است.

8

روکش PVC

اگر در منطقه ای با رطوبت بالا زندگی می کنید، کابینت های آشپزخانه MDF با روکش PVC بهترین انتخاب برای شماست. PVC یا پلی وینیل کلراید، صفحات از جنس پلاستیک فشرده هستند. گاهی ممکن است شما کابینت از جنس PVC داشته باشید گاهی نیز تنها روکش سطحی بکاررفته روی ورقه های MDF از جنس پی وی سی می باشد. توصیه می کنیم قبل از خرید کابینت آشپزخانه موردنظر خود حتما به جنس اصل ورقه بکاررفته در آن دقت کنید. مهم ترین مزیت کابینت MDF با روکش پی وی سی، مقاومت چندین برابری آن در برابر رطوبت است. این مقاومت به حدی زیاد است که شما می توانید از این نوع در ساخت کابینت در حمام و سرویس بهداشتی نیز استفاده کنید.

9

روکش وکیوم

بسیاری از افراد این مدل از کابینت MDF آشپزخانه را با نام ممبران می شناسند؛ اما چرا به آن کابینت وکیوم گفته می شود؟ برای تولید این نوع از کابینت ابتدا با طرح هایی به صورت حکاکی با استفاده از دستگاه CNS، طرح های مختلفی روی این ورقه ها ایجاد می شود. دستگاه CNS یکی از دستگاه هایی است که در صنعت برای ایجاد طرح های مختلف به صورت متنوع و منظم استفاده می شود. پس از ایجاد طرح های موردنظر بر روی صفحات MDF، با روکش های PVC، به صورت کامل ورقه ها پوشانده می شود؛ این پوشش باید به شکلی باشد که محفظه یا درزی روی سطح کابینت آشپزخانه وجود نداشته باشد.
اگرچه این وکیوم باعث می شود که کابینت آشپزخانه ممبران نسبت به بقیه نوع کابینت ها مقاومت و دوامی بالاتر داشته باشد، با این حال مراحل تولید و وکیوم کردن آن بسیار حائز اهمیت است. در بعضی از موارد دیده شده که به دلیل وکیوم ناقص یا طرح های غلط بر روی ورقه MDF در هنگام کار با دستگاه CNS، آسیب می بیند. همین موضوع باعث می شود تا با کوچک ترین رطوبت، کیفیت کابینت از دست می رود. سعی کنید قبل از خرید کابینت ممبران، از وکیوم شدن کامل و یکسره آن اطمینان حاصل کنید. توصیه می کنیم قبل از خرید این نوع کابینت، از حرفه ای بودن مراحل وکیوم و کار با دستگاه CNS توسط افراد متخصص اطمینان حاصل فرمایید.

10

مزایا استفاده از کابینت آشپزخانه MDF

امروزه اکثر خرید و فروش هایی که در زمینه کابینت آشپزخانه انجام می شود، به کابینت MDF مربوط است. درواقع تنوع در جنس، رنگ و طرح به حدی در این نوع از کابینت زیاد است که دست خریداران باز می گذارد. امروز کابینت MDF آشپزخانه با اختلاف محبوب ترین کابینت موجود در بازار است. در ادامه همراه ما باشید تا به ضرورت ها و مزیت های خرید این نوع کابینت بپردازیم:

برش کاری و شکل پذیری راحت

مهم ترین معیار در مشخص کردن اندازه کابینت موردنظر، فضای در دسترس آشپزخانه است. گاهی ممکن است فضای در دسترس شما به حدی کوچک باشد که انتخاب کابینت آشپزخانه برایتان به معضل تبدیل شود. کابینت های MDF به دلیل قابلیت برش خوری راحتی که دارند می توان از آنها در هر ابعادی استفاده کرد.

11

مقاومت در برابر رطوبت، خط و خش

همانطور که گفته شد، کابینت MDF انواع مختلفی دارد. در بیشتر آنها، روکش های بکاررفته از بدنه ورقه در برابر صدمات حفاظت می کرد. تنها نکته ای که باید درنظر گرفت این است که مراقب یک پارچگی سطح کابینت MDF آشپزخانه خود باشید. زیرا وجود درز و شکستگی و بطور کل از بین رفتن یکپارچگی روکش، باعث از بین رفتن ورقه های کابینت در کوتاه مدت می شود.

قیمت مناسب و مقرون بصرفه

اگرچه کابینت های MDF محبوب ترین کابینت آشپزخانه هستند، اما انواع دیگری مانند کابینت های شیشه ای و فلزی نیز در بازار موجود هستند. اما مزیت دیگری که باعث تمایز آنها از دیگر انواع کابینت ها می شود، قیمت مناسب آن است. با توجه به نوسانات بازار نمی توان قیمت مشخصی را به آنها اختصاص داد. اما در مقایسه با انواع دیگر کابینت، معمولا قیمت پایین تری دارند.

تنوع بالا در رنگ و جنس

تنها با یک سرچ ساده می توانید به میزان تنوع رنگ و جنس کابینت آشپزخانه MDF پی ببرید. این رنگ بندی ها به گونه ای طراحی می شوند که شما نتنها کابینت آشپزخانه خود را با سلیقه خودتان بلکه با دیزاین خانه نیز هماهنگ کنید. مدل های بکاررفته از لمینت گرفته که ساده ترین آن است تا وکیوم و طرح چوب که جز پرطرفدارترین و جذاب ترین انواع کابینت MDF هستند.

12

معایت استفاده از کابینت آشپزخانه MDF

علی رغم مزیت های فراوان استفاده این نوع کابینت ها، معایبی نیز دارد. مهم ترین و اصلی ترین معایب استفاده از این نوع کابینت، سطح و بدنه حساس آن است. کابینت آشپزخانه نسبت به آسیباتی نظیر ریخته شدن آب و خط و خش همیشه در معرض خطر است. از طرفی به دلیل حساسیت این نوع ورقه های کابینت نسبت به رطوبت، احتمال خرابی و آسیب به آن بسیار بالاست. بروز پارگی روی سطح روکش این نوع کابینت باعث می شود تا MDF زیر آن مقاومت خود را از دست دهد. در این حالت ورقه کابینت سریع باد می کند و متورم می شود.
نفوذ رطوبت نتنها می تواند به خودی خود به سطح ورقه MDF آسیب بزند، بلکه محیط را برای رشد قارچ و حمله ور شدن حشرات نیز مناسب می کند. همین موضوع باعث شده تا نگهداری و مراقبت از این نوع کابینت آشپزخانه سخت شود. در بعضی از آشپزخانه ها که روکش کابینت تمامیت خود را از دست داده است، در مدت کوتاه شاهد خرابی و دفرمه شدن کابینت خواهیم بود.

سخن پایانی:

تیم زیربنا با سال‌ها تجربه در صنعت ساختمانی، پروژه‌های متعددی را با موفقیت انجام داده است. تیم متخصص و متعهد ما همواره در حال به‌روزرسانی دانش و مهارت‌های خود است تا شما عزیزان دیگر دغدغه پروژه‌های ساختمانی خودتان را نداشته باشید. انواع محصولات شامل ایزوگام، کف‌پوش و دیوارپوش، تاسیسات برقی، شیرآلات و لوازم بهداشتی و دکوراسیون و … در این وب‌سایت به فروش می‌رسند. برای کسب اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره با کارشناسان ما در زیر بنا تماس بگیرید.

جهت ارسال درخواست پروژه می توانید از طریق فرم درخواست یا شماره های زیر اقدام نمایید.

 

این مطالب را هم بخوانید!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

منوی دسته های خود را در Header builder -> Mobile -> Mobile menu menu -> Show/Hide -> Choose menu تنظیم کنید.
سبد خرید
شروع به تایپ کردن برای دیدن پستهایی که دنبال آن هستید.
فروشگاه
علاقه مندی ها
0 موارد محصول
حساب کاربری من